Experți în soluții personalizate

Orientarea către un design inovator și experiența dobândită în cei 10 ani pe piața de arhitectură textilă din România permite echipei noastre să găsească soluții complexe de proiectare, producție și instalare. Fiecare proiect este unic și răspunde unor cerințe particulare în ceea ce privește destinația obiectivului, tipul de protecție la fenomene naturale precum soare, ploaie, zăpadă, grindină, tipul de utilizare (sezonieră/permanentă).

Diversitatea aplicațiilor

Arhitectura textilă este un domeniu complex dar versatil, cu o paletă largă de utilizări, de la acoperiri sezoniere pentru protecție solară de tip velă sau hyper, de dimensiuni mici sau medii, pentru amfiteatre, scene, terase, până la acoperiri permanente de mari dimensiuni pentru clădiri industriale, arene sportive, stadioane, spații de utilitate publică etc. Koloseum – Structuri din Membrană Tensionată acoperă această gamă pentru că de la început am fost orientați spre dezvoltare, diversificare și inovare.

De la concept la predare

O simplă idee de design nu este suficientă pentru un proiect de succes, oricât de inovatoare ar fi. La Koloseum – Structuri din Membrană Tensionată, o echipă multidisciplinară formată din designer, arhitect, inginer de structuri, topometrist, project manager, inginer de producție și personal de producție și instalare, lucrează pentru a transpune ideea într-o realitate care rezolvă o problemă nu doar de ordin estetic, ci și practic.

Cine suntem

Deși în anul 2010,  arhitectura textilă era un domeniu puțin explorat în România, am făcut trecerea de la activitatea de proiectare clădiri civile și industriale către cea de proiectare, producție și instalare de structuri din membrane tensionate. A fost o trecere care a implicat în primul rând studii de specializare în cadrul Technische Universität Vienna, unde am avut privilegiul de a învăța chiar de la cei care au fost deschizători de drumuri în acest domeniu în anii 70 în Europa Occidentală, continuată cu foarte multă practică și învățare din fiecare proiect în parte.

Pentru că vorbim despre un domeniu al inovării continue, în care partea de proiectare, inginerie și modelare a formei arhitecturale nu poate fi separată de experiența practică de producție și instalare, în anul 2013 am demarat implementarea unui proiect de achiziție de echipamente specializate cu fonduri europene. Am continuat dezvoltarea în plan material prin construcția și amenajarea unui spațiu de producție propriu special conceput pentru acest tip de activitate și achiziția în fiecare an de noi echipamente performante, dar am investit și în oameni, prin calificare și certificare. În prezent, implementăm un sistem de control al producției în fabrică conform ISO3834 și ISO1090.

Proiecte

O mică selecție din produsele și serviciile noastre de arhitectură textilă.